Details Pakej Umrah Ziarah Baitulmaqdis

Bilangan Hari: 15 hari

Jadual Perjalanan Umrah Ziarah Al-Quds
Tarikh: 24/11/2019 - 08/12/2019

HARI 01 (24/11/19 – AHAD): KUALA LUMPUR –AMMAN
Berkumpul di KLIA, Aras 5, 4 jam sebelum berlepas.Berlepas ke Amman dengan penerbangan Saudi Airlines.

 

HARI 02 (25/11/19 – ISNIN): AMMAN - ZIARAH
Tiba di Queen Alia International Airport, jemaah akan berkumpul di lapangan terbang dan wakil lawatan daripada Amman akan membawa jemaah untuk menikmati sarapan pagi. Selepas sarapan pagi, Jemaah dibawa melawat ke Maqam Nabi Shuaib dan Ashab Alkahfe Seven Sleapers Cave - Lawatan Panoramic City Amman untuk Lawatan Down Town - Masjid Biru - Pasar Lama – Daftar masuk ke Amman Hotel untuk makan malam & rehat.

 

HARI 03 (26/11/19 – SELASA): JERUSALEM - ZIARAH
Selepas sarapan pagi, jemaah akan dibawa melawat ke Sempadan - Lawatan Sempadan Salib ke Jericho - Ziarah ke Baitulmuqaddis untuk melawat Masjid Aqsa - Dome of the Rock - Pasar Lama - Masjid Omar - Buraq Wall – Daftar masuk ke Hotel Jerusalem untuk makan malam & rehat.

 

HARI 04 (27/11/19 – RABU): JERUSALEM - AMMAN
Sarapan pagi di Hotel Jerusalem dan daftar keluar hotel. Jemaah kemudian akan di bawa melawat ke Maqam Rab'a Adaweyah - Salman Farisi - NabiDaud - GunungZaitun – Kembali ke Sempadan – Sempadan Salib – Lawatan ke Laut Mati –Maqam Nab iShua’ib – Kembali ke Amman-Daftar masuk hotel untuk makan malam & rehat.

 

HARI 05 (28/11/19 – KHAMIS): AMMAN - MADINAH
Selepas sarapan pagi dan chek out hotel,seterusnya Jemaah akan dibawa melawat ke Lapangan Pertempuran Mu'ta & Maqam Zaid Bin Harethah - Abdullah Bin Rawaha & Jafar Bin Abi Talib . Kemudian menuju ke lapangan terbang untuk ke Madinah. Setibanya di Madinah seteleh selesai urusan Imigresen dan bagasi Jemaah akan di bawa ke hotel chek in hotel & rehat.

HARI 06 (29/11/19 – JUMAAT): MADINAH
Selepas solat subuh , para jemaah akan dibawa menziarahi Maqam Rasulullah SAW / Saidina Abu Bakar / Saidina Umar / Raudah / Perkuburan Baqi.Solat Jumaat di Masjid Nabawi.

 

HARI 07 (30/11/19 – SABTU): MADINAH
Acara bebas sepanjang hari. Jemaah digalakkan melakukan ibadah samada solat sunat, membaca Al-Quran, berzikir, beriktikaf di Masjid Nabawi.

 

HARI 08 (1/12/19 – AHAD): MADINAH -ZIARAH LUAR
Selepas solat subuh dan sarapan pagi , para jemaah dibawa melawat sekitar kota Madinah : Masjid Quba’/ Masjid Qiblatain / Masjid Tujuh / Jabal Uhud / Pasar Kurma.

 

HARI 09 (2/12/19 – ISNIN): MADINAH - BIR ALI - MEKAH
Hari terakhir di Madinah. Para jemaah dikehendaki melakukan Ziarah Wada’ di Maqam Rasulullah.Berlepas ke Mekah Al-Mukarramah dengan pakaian ihram. Para jemaah akan berhenti Miqat (niat mengerjakan umrah ) di Bir Ali. Kemudian bas akan terus membawa jemaah ke hotel di Mekah. Selepas berehat , jemaah akan mengerjakan umrah dengan dipimpin oleh seorang mutawwif (akan dimaklumkan waktu untuk umrah).

 

HARI 10 (3/12/19 – SELASA): MEKAH - JAARANAH
Selepas sarapan pagi , para jemaah akan dibawa melawat ke : Jabal Nur / Jabal Tsur / Arafah / Muzdhalifah / Jabal Rahmah / Mina / Jaaranah (Jemaah boleh berniat ihram di Jaaranah bagi menyempurnakan ibadah umrah).

 

HARI 11 (4/12/19 – RABU): MEKAH - TAIF
Selepas solat subuh dan sarapan pagi , para jemaah akan dibawa menziarahi Kota Taif . Kota Taif merupakan antara tempat yang banyak sejarah terhadap sirah penyebaran ajaran agama Islam . Perjalanan ke Kota Taif dari Kota Mekah dalam 1 jam setengah, sejauh 150KM . Para Jemaah akan dibawa menziarahi ke Museum Qasher Syu-bra mengunjungi pembuatan/Kebun Mawar/Wardah Thaif/Bunga hiasan, Ziarah ke Masjid Al-Addas dan MasjidAl-Khuq, Singgah di
Masjid al Abbas Rehat di Al Hada makan Tengah Hari di Bahadir Plaza dan pergi ke Pasar Buah. Jemaah boleh berniat ihram di Miqat as Sail Kabir (masjid Qarnul Manazil). (Bagi mereka yang ingin melakukan umrah).

HARI 12 (5/12/19 – KHAMIS):
MEKAH – HUDAIBIYAH
Lawatan ke Muzium Haramain (tertakluk kepada kebenaran Arab Saudi) dan Masjid Hudaibiyah). Para jemaah boleh berniat ihram di Hudaibiyyah. ( Bagi mereka yang ingin
melakukan umrah )mereka yang ingin melakukan umrah ).


HARI 13 (6/12/19 –JUMAAT):
MEKAH
Acara bebas sepanjang hari. Jemaah digalak melakukan ibadah samada mengerjakan ibadah umrah, tawaf sunat, berzikir atau beriktikaf di Masjidil Haram. Solat Jumaat di Masjidil Haram.


HARI 14 (7/12/19 –SABTU):
MEKAH
Acara bebas sepanjang hari . Jemaah digalak melakukan ibadah samada mengerjakan ibadah umrah , tawaf sunat , berzikir atau beriktikaf di Masjidil Haram


HARI 15 (8/12/19 – AHAD):
KUALA LUMPUR - JEDDAH
Hari terakhir di Mekah. Para jemaah dikehendaki melakukan tawaf wada’ sebelum bertolak ke Lapanganterbang Jeddah. Berlepas pulang Ke Kuala Lumpur.


HARI 16 (9/12/19 – ISNIN):
KUALA LUMPUR
Tiba di Kuala Lumpur.

RM9,690
(Sebilik Ber5)

RM10,690
(Sebilik Ber3)

Hotel Mekah

Millenium Tower (5*) @ Setara

Anggaran jarak ke Masjidil Haram - 50m

RM9,990
(Sebilik Ber4)

RM11,190
(SebilIk Ber2)

Hotel Madinah

Mukhtara International (3*) @ Setaraf

Anggaran jarak ke Masjid Nabawi - 200m

Pakej Termasuk:

 • Tiket penerbangan pergi dan balik

 • Visa Umrah (tidak termasuk visa umrah SR2000 sekiranya mempunyai rekod mengerjakan umrah antara tahun 2017-2019. Tertakluk kepada keputusan kerajaan Arab Saudi)

 • Penginapan di hotel yang telah di tetapkan di Mekah & Madinah

 • Penginapan hotel 4 star di Amman dan Jordan

 • Segala lawatan dalam aturcara

 • Umrah bersama mutawwif

 • Makan & Minum sepanjang perjalanan

 • Pengangkutan sepanjang perjalanan

 • Beg pakaian besar, beg sandang & buku panduan umrah

 • Insurans berkelompok

Whatsapp/SMS:

Website ini diuruskan Oleh:

Tholand Waey Holiday Sdn Bhd

(KPL: 4883, LKU: 244)

5-1 Jalan Wangsa Delima 1A,

KLSC 3, Wangsa Maju,

53300 Kuala Lumpur

Tel: 03-41433006

(waktu pejabat sahaja)

Privacy Policy | Disclaimer | Terms & Condition

Kami adalah ahli

Kami Mempunyai Lesen

© 2019/20 by Tholand Waey Holiday Sdn Bhd. All Right Reserved

 • Facebook Basic Black
 • Black Google+ Icon
 • Black Instagram Icon